Nieuws

De galerie begint langzaam weer op gang te komen na de stille winterperiode. In 2019 zijn er drie workshops “zeefdrukken voor beginners” geweest, met in totaal negen deelnemers. De workshops resulteerden in een reeks kunstwerkjes. De techniek is de gemeenschappelijke factor, maar de geproduceerde werken zijn zeer divers. Vanaf 19 januari worden alle werken in de galerie tentoongesteld. Ze zijn ook bijna allemaal op deze site te zien onder het kopje foto’s.

 

In maart gaan we verder met een expositie van acryl schilderijen van Wessel Kuiper. Deze expositie valt gedeeltelijk samen met KinderKunstWeek, die loopt van 11 t/m 22 maart. In die periode is de galerie dagelijks geopend vanaf 13:00 uur. Op afspraak is het ook mogelijk in de morgen een bezoek te brengen. Het thema van dit jaar is: “Het huis in de kunst”. Dit thema sluit goed aan bij het werk van Wessel Kuiper. Verder is er een model-huis te zien in Bauhaus stijl, met mini-Mondriaantjes en mini-Rietveld meubeltjes. Kinderen kunnen ook meedoen aan een kleine speurtocht in de directe omgeving: “herken je dit huis”. Voor goede oplossers is er een prijsje beschikbaar in de vorm van een klein zeefdrukje.

 

Het verdere programma van de galerie voor 2020 is rond, met Edy vd Abeele (beelden, schilderijen) Anja vd Abeele (keramiek), Cor Hemmes (glaskunst), Anna Ravenhorst (tekeningen), Henk Bisschop (aquarellen) en Marc Schoenmakers (schilderijen).

 

In Zeefdruk-atelier Luctor vinden ook weer diverse aktiviteiten plaats:
– workshop zeefdrukken voor beginners (4 middagen)
– workshop zeefdrukken voor gevorderden (4 middagen)
– cursus digitale fotobewerking voor zeefdruk (2 middagen of avonden)
Data liggen nog niet vast, en zijn afhankelijk van de belangstelling. Geïnteresseerd? Neem dan even contact op.

 

Pagina bijgewerkt: 12 januari 2019