Nieuws

In de maanden augustus en september biedt Galerie Luctor ruimte aan twee kunstenaars: Marten Groen komt met een aantal (grote) beelden in cortenstaal en John Groenewegen van der Weiden exposeert schilderijen.

 

De werken van Marten Groen (Boxtel) staan in plantsoenen, voor kantoren en andere openbare ruimten. Al vanaf zijn jeugd drukt Marten zich graag uit in materiaal. Toen hij cortenstaal ontdekte was hij verkocht. “Er is geen geschikter materiaal om een groot werk te vervaardigen. Het is prachtig van kleur en tekening en verandert onder invloed van het weer van aanzien”. Marten werkt met grote precisie, wat logisch is gezien zijn achtergrond als werktuigbouwkundige. Nauwgezet maakt hij monumentale constructies, waar hij zijn ziel volledig in legt.

 

De onderwerpen van John Groenewegen van der Weiden (Heinkenszand)  zijn landschappen in de directe omgeving. De motieven die hij schildert in acryl zijn herkenbaar, maar winnen aan kracht door vereenvoudiging. Daardoor komt de nadruk meer te liggen op de lichtinval en kleuren van het moment. Weidse vergezichten zijn favoriet, maar ook de kleinschaligheid van de Bevelandse polders men hum bloemendijken en bomenpartijen zijn een inspiratiebron.  “Ik laat de impressie van de Zeeuwse landschap op mij inwerken en analyseer ingedachten de elementen ervan: de kleuren, de horizon, het perspektief.” Terugkerende motieven zijn de waterpartijen van Het Schenge, de Zwaakse Weel, kreekresten, het strand en nog veel meer.

 

Nieuw in de “foto’s sectie” van deze website zijn zeefdrukken uit eigen atelier. Het zeefdruk atelier is nu volledig in bedrijf. Met enige regelmaat zullen nieuwe werken het atelier verlaten. Op deze website wordt een (wisselende) selectie getoond. De (ingelijste) zeefdrukken zijn in de Galerie te koop voor prijzen variërend van 30€ tot 60€.

 

Wenst u op de hoogte gehouden worden van tentoonstellingen in Galerie Luctor? Dat kan via een gratis abonnement op de nieuwsbrief. Stuur een e-mail aan info@galerieluctor.nl met de titel of tekst “nieuwsbrief”, en u ontvangt regelmatig de Galerie Luctor Nieuwsbrief in uw mailbox. Voor het sturen van een e-mail kunt u de ‘Contact’ pagina gebruiken.

 

Pagina bijgewerkt: 17 augustus 2018