Jan.01

Nieuws

Vanaf 22 april exposeert Karolien Boucquaert in Galerie Luctor, met zeefdrukken en sieraden. We hebben Karolien ooit ontmoet tijdens ‘Kunstspoor’ in Noord-Beveland. Ze stond daar met een serie prachtige en indrukwekkende zeefdrukken. We hebben beiden een passie voor zeefdruk, dus zo kwamen we met elkaar in gesprek. Sindsdien is er regelmatig contact.

Karolien Boucquaert woont en werkt in Lembeke, België. Ze studeerde zeefdruk, keramiek, en edelsmeedkunst in Eeklo en St. Niklaas. Ze heeft deelgenomen aan vele exposities, in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Griekenland. Ze werd laureaat in de ontwerpwedstrijd ‘Kunst in de buurt’ van de stad Gent in 2000, en was geselecteerd voor de tentoonstelling ‘Ongezien talent’ gedurende de museumnacht te Antwerpen, editie 2016. Recent werd ze nog geselecteerd voor de Wim Ibensprijs, een wedstrijd voor juweelontwerpers & edelsmeden in België.

Karolien experimenteert graag met verschillende technieken, inkten en materiaal zoals papier, schilderdoek, karton, plexi, keramiek, porselein en glas. Het resultaat is steeds artistiek, kleurrijk en uniek. Haar werk wint aan kracht door het repetitieve karakter, want zij toont telkens hetzelfde onderwerp in reeksen, hetzelfde maar toch steeds verschillend. Het kunstenaarschap van Karolien uit zich naast zeefdrukken in het vervaardigen van sieraden. Een aantal daarvan zijn opgenomen in de expositie.

Opening van de expositie vindt plaats op zondag 22 april, om 15:00 uur, in aanwezigheid van de kunstenares. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Verder zijn we altijd open op vrijdag t/m maandag vanaf 13:00 uur tot sluitingstijd. Bij mooi weer staat ook de deur weer open, maar anders kunt u ook gewoon vrijblijvend binnenlopen in de galerie tegenover de kastanjeboom om eens een kijkje te nemen.

Wenst u op de hoogte gehouden worden van tentoonstellingen in Galerie Luctor? Dat kan via een gratis abonnement op de nieuwsbrief. Stuur een e-mail aan info@galerieluctor.nl met de titel of tekst “nieuwsbrief”, en u ontvangt regelmatig de Galerie Luctor Nieuwsbrief in uw mailbox. Voor het sturen van een e-mail kunt u de ‘Contact’ pagina gebruiken.

 

Pagina bijgewerkt: 8 april 2018